9 de enero de 2012

Temps ordinari

Tornen els horaris escolars, les activitats, les reunions; en una paraula torna el temps ordinari. També a la litúrgia de l'Església torna el temps de durant l'any. Aquest any comencem la quaresma el 22 de ferber, prou prest. Encara que sembli una incoherència, el temps ordinari, el temps normal, és tant important com els anomenats temps forts. Aquests tenen algun element que els fa especials: el d'advent, preparant la commemoració de l'Encarnació i la Segona Vinguda; el de Quaresma amb un to penitencial més marcat, preparant la Pasqua.
Amb tot, el temps ordinari és el que ens acompanya durant 34 setmanes de l'any, en el que l'Església desenvolupa les seves tasques normals, de evangelització, i de pastoral.
El temps ordinari, el temps de "Durant l'any" no és, a pesar que ho pugui semblar, un temps de "relleno"; contrariament és el temps que ens mena, en el cicle anual, a les diferents fites. Valorem-lo, i podrem descobrir el seu pes específic, que ens permet recordar el misteri de Crist en la seva plenitud i la seva globalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario