18 de enero de 2012

Setmana de pregària per la unitat dels cristians

Dia primer

Cada any, del 18 al 25, caiguin com caiguin en la setmana, es celebra a tot el món la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. El lema d'enguany, "Tots serem transformats per la victòria de Nostre Senyor Jesucrist" és proposat des de Polonia, per un grup de treball amb representatns de casi totes les comunions cristianes. En aquest lema ressona l'ensenyament de Sant Pau als cristians de Corint, quan els parla del caràcter temporal de la nostra vida present, amb vistòries i derrotes, contrastant amb el do que hem rebut per la Victòria de Crist en el misteri Pasqual.
Desfetes i victòries s'ajunten en la història de Polonia i en la de tot el món. Totes les victòries suposen algún perdedor.
Per la seva mort i resurrecció, Crist ens abraça a tots, sense distincions de vencedors i vençuts, sense qüestionar guanys ni pèrdues, "perquè tots els qui creguin en Ell tenguin vida eterna" (Jn 3, 15)
La Comissió Interdiocesana d'Ecumenisme i de Relacions Interreligioses ens proposa tot un material de reflexió per a aquesta setmana.
Us en faig un tast:

El fill de l'home ha vingut per a servir. (Mc 10, 42-45)
Pistes de reflexió
  1. Quines són les oportunitats de servei més amenaçades per l¡orgull i l'arrogància?
  2. Que caldria fer per tal que el conjunt de ministeris cristians fos vist cada dia més com un servei?
  3. En la nostra societat, què podem fer els cristians de tradicions diverses conjuntament, més que nö aïlladament, per revelar Crist Servent?
Pregària

Déu Totpoderós u etern, en empendre el camí raial del servei, el vostre Fill ens ha conduït de l'arrogància de la desobediència a la humilitat de cor. Digneu-vos unir els uns als altres pel vostre Sant Esperit, a fi que a través del servei de les nostres germanes i germans es reveli el vostre rostre veritable. Vós que viviu i regnei pels segles dels segles. Amén

No hay comentarios:

Publicar un comentario