1 de enero de 2012

Any Nou

Diuen que, segons com ho comptem, el 21 de desembre d'enguany s'acaba el món. No sabem que sigui cert, però sabem que s'acaba un calendari maia trobat no sé en quin racó de món.


Hi ha altres calendaris astronòmics que acaben un dia o altre. A Rostock, a la costa alemanya del Bàltic, n'hi ha un que acaba l'any 2017.

Del calendari maia no en saben la data de "construcció", i és un calendari. El de Rostock és un rellotge-calendari que assenyala les dates de la pasqua de cada any, i no se quantes coses més. I en sabem la data de construcció: 1472. No ens ha d'estranyar que, en aquell any, en que encara no s'havia descobert Amèrica (i hi faltaven 20 anys) els vagi semblar que arribant al 2017 n'hi havia prou i de sobres sense pensar que s'hagués d'acabar el món. Semblantment els podia passar als maies: tenien pedra per a fer calendari fins al 2012 i...

A més, no hem d'oblidar que els nostres calendaris comercials i de publicitat, les agendes, etc, acaben cada any... i no passa res.

Comencem l'any amb forces renovades i amb ànim. Com si fos l’últim, però sense el temor, tant sols amb la convicció que un cop passat no el podrem recuperar, ni per treure ni per afegir res, ni per corregir ni per ampliar les nostres accions u omissions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario