5 de enero de 2012

5. Vine i ho veuràs (Jn 1, 43-51)

Després de llegir l’entrada de Pere en el grup de deixebles, llegim l’adhesió de Natanael, vora el llac de Galilea. La narració segueix el mateix esquema que ahir: un veï descobreix Jesús i l’anuncia als seus coneguts i amics. La referència és el compliment de les promeses.
La situació que ens ha de qüestionar és l’actitud de recerca que demostren els primers seguidors de Jesús: "hem trobat..." vol dir que estaven cercant, i no tot sols, sinó en grup.
Aquesta recerca sempre troba resposta. Perquè la recerca predisposa el cor, obre interrogants, foragita les falses seguretats, instal•la el dubte com a element de creixement, la crisi com a motor de evolució personal. Tots aquests elements, permetés Jesús entrat amb major facilitat en un cor així, que en un cor segur de si mateix, ancorat en les seves certeses, inamovible als canvis.
El nostre cor està en recerca? o esta segur del seu estat de perfecció. són capaços d'obrir-nos per tal que Jesús en pugui dir alguna cosa nova, que ens mogui al canvi?

No hay comentarios:

Publicar un comentario