9 de enero de 2012

9. Regne de Déu és a prop (Mc 1, 14-20)

Jesús pren el relleu de Joan, anunciant la proximitat del Regne. El missatge és senzill, però alhora, engrescador: "--S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova"
En aquests primers compassos de la seva vida pública, veim Jesús -com a qualsevol entrenador de futbol en ple "mercat d’hivern"- fitxant els que seran els seus col•laboradors, amics, deixebles, apòstols, hereus... Els seus criteris de selecció no queden molt clars. No sembla que cerqui els més notables del poble, ni els més rics, ni sembla que tenqui coneixement que siguin honrats, ni fidels en el matrimoni. “Eren pescadors” ens diu l’evangeli, i a Jesús li basta.
Possiblement tindria “en ment” un procés de reciclatge i de “formació d’empresa” que els faria incrementar el seu rendiment personal i les seves capacitats... aquesta seria la manera de pensar d’un empresari, d’un comercial, d’un entrenador.
Jesús, però, simplement sap que Ell pot transformar la vida de qualsevol, i que qui el segueix de veritat, amb el cor damunt la ma, queda transformat de tal manera que els seus orígens i la seva formació inicial són irrellevants. Per açò accepta tothom en el seu grup, sense fer grans seleccions: tant com troba, convida. I els enganxa amb les pròpies eines de les seves ocupacions: “us faré pescadors d’homes”, els diu. Segurament a un mecànic li diria “recompondràs el cor de la gent” o a un literat “reescriuràs la vida de molts”

Jesús és capaç de treure les millor capacitats de tothom perquè accepta tothom tal com és. Amb el seu Esperit, també nosaltres som capaços de tot.



No hay comentarios:

Publicar un comentario