31 de marzo de 2012

31. val més que un sol home mori pel poble (Jn 11,45-56)

Aquesta frase, digna del millors moments de Maquiavel, és la que desencadena les últimes maniobres contra Jesús per part dels estaments jueus.
Segurament els dirigents religiosos estaven convençuts de que en cas de permetre Jesús continuar amb la seva "predicació hetetge" el poble seria destruit pels romans, potencia que ocupava el seu país i el tenia dominat com a una província romana més.
Segurament les seves intencions eren correctes, intentant mantenir integre el depòsit de la seva Llei i l'Aliança que havien rebut de Moises.
Segurament també van voler combinar totes aquestes reflexions amb els propis interessos, intentant no perdre els seus privilegis com a classe dirigent, casi governant del país.
Sigui com sigui, van resoldre que Jesús els era un destorb, i que calia eliminar-lo, per a evitar danys majors.
Pot haver-hi major dany que prendre la vida a un germà? Pot haver major dany que condemnar amb mentides un innocent? Pot haver-hi major supèrbia que creure's amb el dret de decidir contra un altra?
I és que elaborar els propis arguments per a resultar exculpat, ens és molt fàcil. És fàcil creure que la intenció és recte. Però la mort d'un innocent, sempre clama al cel.

-- Senyor, dona'ns seny per a posar sempre els interessos de les persones per damunt d'altres consideracions,

No hay comentarios:

Publicar un comentario