16 de marzo de 2012

16. --No ets enfora del Regne de Déu. (Mc 12, 28-34)

El mestre de la llei fa un gran resum del que és important per a la nostra vida de creients: Que Déu és l'Únic Déu i que estimar els altres com a un mateix val més que tots els holocausts.
A nosaltres ja ens sona aquest resum, perquè l’hem sentit moltes vegades. Fins al Catecisme de l’Església Catòlica sortia: “los mandamientos de la ley de Dios se resumen en dos: Amaras a Dios sobre todas las cosas y al prójimo como a ti mismo”… crec recordar, de memòria.
Que aquest resum el faci un Mestre de la Llei, que te no se quants mils de preceptes, és molt important. Jesús li reconeix la seva proximitat al Regne. Està molt més a prop del que es pensa.
També en els nostres temps podem trobar molta gent que des de posicionaments laics, o fins i tot ateus, estan en sintonia amb alguna elements molt importants del cristianisme, com són per exemple els drets de les persones, la seva dignitat. El valor de la vida humana,...
Encara que en qüestions “teològiques” estiguin enfora de l’Església els hem de poder dir, com Jesús al mestre: No ets enfora del Regne de Déu

-- Ajudeu-nos, Senyor, a reconeixer els que en el món caminen en la vostra veritat, encara no compartim el nom de cristians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario