7 de marzo de 2012

7. ...però el tercer dia ressuscitarà. (Mt 20, 17-28)

Per tercera vegada anuncia Jesús als seus deixebles que ha de morir i ressuscitar al tercer dia. Per tercera vegada els deixebles no entenen de que es tracta.
La mare de Jaume i Joan tampoc entén que Jesús pugui ser un Messies "no d’aquest món". Per açò demana el que demana: honors per als seus fills, sense pensar en la creu. La creu i la resurrecció són dues cares de la mateixa moneda, una dolorosa i l’altre amable, una que volem defugir i l’altra que ens estira.
A pesar de ser dues cares de la mateixa moneda, en la seva resposta, Jesús desvincula la recompensa del martiri, encara que sap que tant Jaume com Joan el patiran. No està en la seva ma concedir la glòria.
Però destaca, a continuació, el tarannà que vol marcar per als seus deixebles: el servei. "no faceu con els poderosos" els diu. Vosaltres, per a "destacar", heu de servir més i millor als altres, els vostres germans. Fins a fer-se esclau seu. I no és una manera de parlat o una postura o una proposta o una imposició banal. Es tracta, simplement, de seguir el seu exemple, la seva trajectòria vital, amb el final de passió inclòs.
El Fill de l’home no ha vingut a ser servit, sinó a servir. D’aquí unes setmanes, el Dijous Sant, ho rememorarem, en el lavatori dels peus, en el que Jesús capgira l’ordre de valors de la societat.
En la nostra societat, els poderosos i els rics, encara tenen el privilegi de "ser servits" per altres. Nosaltres, inconscientment, cerquem massa vegades ser servits, o simplement, ens abstenim de servir, "algú ho farà..." No pot ser així si ens deim seguidors de Jesús.

-- La nostra capacitat de servei, Senyor, és minsa. Ajudeu-nos a créixer en el servei als més petits, als que no ens ho poden recompensar

No hay comentarios:

Publicar un comentario