15 de marzo de 2012

15. ...pel poder de Beelzebul, el príncep dels dimonis. (Lc 11, 14-23)

En diverses ocasions apareix qui pensa que el poder de Jesús no és de Déu, i demana proves de la seva filiació. Pensar que el poder de Jesús ve del "cantó fosc" és una manera de desacreditar tot el que fa. I així, ja no cal parar atenció al seu missatge, al fons de la seva predicació.

Jesús manté des del principi una lluita amb el Mal, que es veu reflectida en les temptacions del desert d’una manera molt evident, però amb moltes altres ocasions, de maneres més subtils, el mal també el posa a prova. Jesús és conscient de que el Maligne intenta sempre fer anar les coses a la seva manera, cercant aconseguir el que li convé. Sap que el Maligne seguirà amb la mateixa estratègia amb nosaltres, els seus seguidors. Per açò ens adverteix de manera clara:
"Quan un que és fort i va ben armat guarda casa seva, els seus béns estan segurs".
Hem de preparar les nostres forces per al combat amb el mal. Jesús ho fa amb la pregària i el dejuni. Sabem que, com ell, també nosaltres podem fer-ho. Tan sols en manca una cosa: reconèixer les cares del mal, que són tantes i tan variades, i que es disfressen de futeses i de coses aparentment sense importància i sense conseqüències immediates.
Vestim les armes del combat a plena Llum: Les armes del nostre combat no són d’origen humà, i reben de Déu la força per a destruir fortaleses; amb elles destruïm raonaments fal•laços i altiveses de tota mena que s’alcen contra el coneixement de Déu.(1Co 10, 4-5)
Així, no tant sols descobrirem el mal en la nostra vida, sinó que el podrem vèncer.

-- Vos demanem, Senyor, que no ens manqui el vostre ajut per a descobrir en nosaltres les presències del Mal, i, amb les vostres armes, poder-lo derrotar.









No hay comentarios:

Publicar un comentario