22 de marzo de 2012

22. Joan era la llàntia encesa i resplendent (Jn 5, 31-47)

"Un poble que vivia a les fosques..." Cridava Isaïes. Joan Baptista, el Precursor, va donar testimoni. El seu mèrit, que Jesús li reconeix, és saber donar testimoni d'un altra, no posar-se en el primer pla, sinó fer destacar Jesús. La gent del poble jueu, va entendre el missatge de Joan, encara que no parlva d'ell mateix. La seva vida austera i coherent amb la conversió que demanava, el van fer creible. Per açò Jesús, avui el destaca.
L'exemple de la llàntia pot ser alliçonador. Que necessitem per fer un llum d'oli?. Evidentment, un ble i oli. Si teniu temps i ganes, ho podeu provar... però vos puc assegurar que sense una llàntia, o un element que faci la seva funció, el ble s'empapa i no fa la seva feina com cal. La forma de la llàntia no és important, ni la seva decoració exterior, però ha de complir la seva funció: aguantar el ble, que es pugui empapar en l'oli, mantenint el seu cap a disposició de la flama.
La llàntia, amb la seva simplicitat fa possible que l'Oli sigui consumit, il·luminant el seu voltant. L'oli, és el missatge d'amor que ens envia el Pare; el ble és Jesús que ens l'apropa i el fa resplandent, pero sense nosaltres, pobres llànties, aquesta llum no arribarà al nostre voltant.

-- La llum que Pare vol fer arribar al món ens necessita. Feis, Senyor, que estiguem apunt per a donar testimoni de la Llum.


No hay comentarios:

Publicar un comentario