1 de abril de 2012

1 Llavors el van crucificar (Mc 14, 1-72.15,1-47)

"Diumenge de Rams en la Passió del Senyor" és l'encapçalament que els calendaris litúrgics donen a la celebració d'avui. És una celebració constrastada, amb dues parts ben diferenciades: l'entrada de Jesús a Jerusalem, triumfant, rebut amb aclamacions i la segona en la que contemplem la passió, la crucifixió i la mort a la creu. 
Certament el contrast és molt. Cronològicament van passar tant sols uns dies entre els dos esdeveniments. La volubilitat  de la gent, la facilitat amb que es canvia de criteri és significativa. També és  significativa la manipulació que els sacerdots fan de la gent del carrer, passant-los al seu bando, després d'haver aclamat Jesús.
La realitat humana fa que tots tinguem molta facilitat en canviar de criteri. També nosaltres, cristians del segle XXI tenim canvis i passem de dedicar temps i esforç a no compartir la nostra fe amb la resta de la comunitat. Un dia aclamem Jesús com a Salvador i Rei i al cap de "dos dies" el deixem de costat, i l'abandomen a la crucifixió .
La celebració d'aquest diumenge és significativa en tant que reflexa una realitat: els homes i les dones de tots els temps som capaços de cridar "Hosanna" i "Crucifica'l" amb pocs dies de diferència. 
L'Església recorda aquest dia la nostra fragilitat en el seguiment de Jesús. La glòria d'un dia pot tornar-se en rebuig. Però la nostra celebració no atura la seva mirada en la creu. La lectura de la Passió ens deixa davant un Jesús mort, amb el record de les aclamacions de l'entrada a Jerusalem i l'esperança de la Resurrecció.
Ens cal viure cada moment de la nostra Setmana Santa amb el pensment obert al conjunt. La Passió, junt amb les aclamacions; la Creu junt amb el darrer sopar; el sepulcre amb le joia de la Resurrecció.
D'altra manera ens quedem amb alguns elements, però perdem la globalitat, i sobretot si ens quedem en la Passió i la creu, ens quedem sense el goig de la salvació.

-- Ajudeu-nos, Senyor, a viure intensament cada moment d'aquest dies de gràcia, amb la mirada posada en festa de la Resurrecció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario