29 de febrero de 2012

29. aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs. (Lc 11, 29-32)

La persistència dels jueus demanant un senyal prodigiós davant els miracles que Jesús ha fet en la seva presència, és poer a posar nerviós a qualsevol.
La experiència de Jesús amb els jueus que no volen creure els fa retreure la història de Jonàs, que pràcticament va ser portat a Nínive per força, però que tot i açò va saber convertir aquella gent amb la seva predicació. La seva disposició envers Déu i la seva indicació d'anar a Ninive era nula. Jonas fugia de Déu anant en la direcció contrària  a la que Déu li havia manat, i amb aquests precedents va convertir i salvar la població de Nínive. Ara els jueus tenen el Fill i no accepten la salvació? A Jesús li costa d'entendre-ho.
Possiblement la frase "aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs." és un afegit dels redactors, i no són paraules de Jesús, però moltes vegades la nostra actitud és la dels jueus. Tenim proves, tenim referències més que suficients per tal de creure en Jesús i el seu missatge... però ens entestem en demanar encara un senyal. Tenim el Fill, que ens mostra el Pare, i demanem un senyal!
Creure no és una questió d'ingenuitat, ho és de confiança. Si confiem en la paraula de Jesús, no necessitarem cap altra signe. Ell és el signe del Déu que ens estima!

Senyor, feis que sapiguem confiar en la vostra paraula, acceptar la conversió del cor i viure d'acord amb el vostre missatge

No hay comentarios:

Publicar un comentario