14 de febrero de 2012

14. ...els segadors són pocs. (Lc 10, 1-9)

Ciril i Metodi, foren dos germans nascuts a Tesalònica que van ser enviats a predicar la fe cristiana a Moràvia pel Bisbe de Constantinòpla. Alla ven crear els signes d'un alfabet -el cirílic- per a traduir del grec a la llengua eslava els llibres sagrats. Ciril era monjo i Metodi va ser bisbe. Van tenir moltes dificultats en la seva tasca, van donar la vida per l'evangelització, essent patrons d'Europa, junt amb Sant Benet.
Encara que la història dels germans és de finals del segle IX, el Senyor avui en dia també ecomana la tasca de la evangelització. Generalment el text de Lluc del que he extret el títol "...els segadors són pocs" es fa servir per a pregar per les vocacions a la vida ministerial o consagrada. Però la tasca de la evangelització per pròpia de tots els cristians, de tots. Certament els batejats necessiten ser acompanyats per a pastors de les comunitats, que facin present Crist en les celebracions i que recolzin la feina feta per tota la comunitat. Els laics són els encarregats de fer arribar a tot el món la Bona Notícia.
...Els segadors són pocs? Segadors n'hi ha, però pocs que es decideixin a sortir al sol de les tanques per a engegar la feina. És més còmode quedar-se a l'ombra dels casats que enfrontar la sed i la calor; és més còmode quedar-se a les esglèsies i les sagristies que enfrontar el món i el mal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario