25 de abril de 2012

23. --L'obra que Déu vol és aquesta: que cregueu en aquell que ell ha enviat. (Jn 6, 22-29)

Després de la multiplicació dels pans, els jueus volen seguir Jesús. Les seves intencions són evidents per a Jesús: volen menjar sense treballar, de franc.
La gent cercava Jesús, però la seva motivació era "segons la carn", no "segons l'Esperit".
També en els nostres temps molts ens acostem a Jesús pensant que pot ser una solució per a les nostres necessitats. Ell, si vol, pot solucionar els nostres problemes, les nostres dificultats, els nostres bloquejos, les nostres malalties.
Però moltes vegades, és la nostra actitud la que fa que quedin sense resposta les nostres peticions. Jesús vol que creguem en ell. L’aliment que ell ens ofereix no és el pa, no és la carn, és ell mateix.
El nostre seguiment de Jesús no pot estar condicionat per les nostres “fams”, per les nostres preocupacions. Fer-ho així seria “recordar-nos de Sta. Barbara quan trona”. Jesús ens demana que posem la nostra confiança en ell. Ell sabrà el que ens és necessari, el que ens convé.
Davant la malaltia, davant les dificultats, posem-nos en mans de Déu, acceptant primer el mal-pas i demanem-li forces per a poder-lo passar.
D’altra manera, serem com els jueus que volien, altra vegada, assegurar-se el pa, sense compartir amb els altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario