4 de abril de 2012

Misa Crismal

La Missa Crismal és una celebració extraordinària. No tant pel que passa o es fa sinço per la s3eva significació. En la Missa Crismal succeeixen dues coses que no es repeteixen durant l'any: La renovació de les promeses sacerdotals dels preveres davantel seu Bisbe i la benedicció dels Sant Olis que s'utilitzaran durant tot l'any en els sagraments.
És una celebracio en la que tot el clergat diocesà es reuneix amb el seu Pastor per a refermar els llaços que com a col·laboradors seus tenen. Tots junts, el Bisbe i els preveres renoven el seu compromís amb la comunitat cristiana de Menorca per servir-la i escampar la Bona Nova de l'Evangeli.
 
També es beneeix l'Oli dels Catecúmens, l'Oli dels Malalts i el Sant Crisma. Cada un d'aquests olis s'utilitza en l'administració dels sagrametns. La unció és signe a l'Antic Testament de l'elecció per part de Déu dels sacerdots, profetes i reis.
En el Baptisme, per exemple, els batejats són ungits per a rebre aquestes tres dignitats com a fills de Déu. També en la Unció dels Malalts, l'Oli que servia per a amorosir les ferides, és signe de la força que, de Crist, reben en el sagrament. En les Confimacions o en les ordenacions sacerdotals, i també en el baptisme, la Unció amb el Crisma ens configura al mateix Crist, per tal que puguem ser testimonis seus enmig del món.
Són elements que la nostra comunitat ha de poder viure plenament i te la possibilitat de fer-ho en aquesta celebració. Tant la renovació de les promeses del saverdoci com la benedicció dels Olis ens han de refermar en la nostra conscipencia diocesana, i preparar-nos per a compartir amb els pastors les nostres responsabilitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario