17 de abril de 2012

16. De la carn en neix carn, de l'Esperit en neix Esperit (jn 3, 1-8)

La conversa de Jesús amb Nicodem és molt de l'estil del redactor del quart evangeli, una conversa en que cada un parla de coses diferents, i fins que es posen en sintonia és impossible que s'entenguin. Passa amb la samaritana, entre altres passatges.
Ara Nicodem vol entendre que ell, vell, ha de neixer de nou, entrant en el si de sa mare, que Déu sap els anys que feia que no era entre els vius.
La indicació de Jesús, que hem de néixer de l'aigua i de l'esperit, ens remet als sagraments de la iniciació cristiana, el Baptisme i la Confirmació. Un i altre són els nostre naixement per al Regne. No són rituals de pas o de presentació en societat. És el veritable naixement "de dalt" que ens demana Jesús per a ser dels seus.
El qui neix de l'Esperit, el que és adult en la fe, és aquell que te el do de la llibertat, perque qui el guia és l'Esperit, que en mena allà on Ell vol.
Neixer de l'Aigua i de l'Esperit vol dir posar-se en mans de Déu, que ell ens guii i ens proposi les tasques per a les que ens ha preparat.
Deixem que l'Esperit ens empengui, que ens meni allí on realment el Regne ens necessita


P.D. perdoneu l'absència d'ahir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario