12 de abril de 2012

12. Vosaltres en sou testimonis (Lc 24,35-48)

Els d'Emaús han arribat i expliquen la seva experiència. És la primera tasca dels seguidors de Jesús com a missioners.
Les explicacions dels que han viscut en pròpia carn la situació de compartir la taula amb Jesús es converteixen en presència real de Jesús.
"Fora por!", els diu Jesús. La por, aquesta sensació tant humana, tant inconctrolable i tant injabilitant, és la que domina els cors dels deixebles. Després de la desfeta del Divendres, que vols?
La primera tasca de Jesús és fer-los entendre que no és un mort-en-vida. per açò es deixa tocas i menja amb ells.
La segona és fer-los veure que res del que ha passat ha estat casual, ni inesperat, per molt que hagi estat molt dur per a tots. Les escriptures, referència bàsica per a la fe dels jueus donen la raó a Jesús. Si sabem llegir correctament, a les profecies estava escrit que el Messies ha de morir i ressuscitar.
La tercera tasca és enviar-los a fer el mateix que ja han fet els d'Emaús: compartir la seva experiència amb altres, fent, de nou, presència viva de Jesús en els cors de la gent.
Aquestes tres tasques le segueix fgent Jesús amb nosaltres, cada dia, si ens posem al costat dels altres que creuen, en comunitat. Tret de Magdalena i mes endavant Pau, les aparicions són en grup, els deixebles reuinits, reben el Senyor.
Celebrem la nostra fe, compartim-la en les comunitats, posem-nos en situació de rebre Jesús, en la Paraula, en els sagraments, en els germans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario