26 de diciembre de 2010

Sagrada Família i Sant Esteve

Sant Mateu 2,13-15.19-23

... i segona festa de Nadal, i...
El " diumenge d'enmig" entre Nadal i Cap d'any és la festa de la Sagrada Família. l'evangeli ens mostra la fugida a Egipte, aquella que els diorames ens motres Josep,  Maria, l'infant i l'ase passnt per les piràmides... Tampoc sabem si hi van arribar a les piràmides; segurament només travessar la "frontera", fou suficient per a fugir d'Herodes, per la estampa és polida.
La fugida a Egipte i la celebració de dimarts, els sant innocents, estan força lligades. Josep fuig a Egipte amb Maria i Jesús, per evitar la mort de Jesús amb els innocents.
La imatge de la família unida, ha donat sentit a la festa de la Sagrada Família.
Però també podria ser el dia de la emigració, o el dia de...
La Paraula de Déu ens dóna llum en la nostra situació de cada dia... si la deixem.
Sant Esteve haurà pasat sense celebracions, tret, potser de la parròquia que el te per titular. la vinculació tradicional d'aquest Sant amb Menorca es recull en els topònims, (la cala de...) les capelles (la d'alcaufar, la parròquia) i des de fa uns anys, amb el pratronatge dels Diaques permanents a la nostra diòcesi. El Bisbe Piris va voler que aquest Diaca sant, ens servís de model, tant per la seva entrega com per la seva capacitat d'atenció als necessitats.
que ell ens ajudi als diaques a trobar camins de servei i a seguir-los a fons

No hay comentarios:

Publicar un comentario