2 de diciembre de 2010

ben fonamentats

Aquest dies han estat notícia les grans plujes, sobre tot a Sant Lluís i el seu terme. A molts que han vist passar aigua a dojo pels carrers i barrancs aprop de casa seva, els semblarà molt apropiada la comparená de l'evangeli d'avui. Una cosa (una argumentació, una exposició, una relació entre persones) o una casa ben fonamentada, té opcions a suportar moments difícils.
Però cal comentar el "Senyor, Senyor" del principi de l'Evangeli. Els versets que no llegim avui, ens mostren com l'exigència de Jesús és forta: fins a aquells que trien dimonis en nom seu, els questiona l'adhesió. "Senyor, Senyor, ¿no és cert que en nom teu vam profetitzar, i vam treure dimonis, i vam fer molts miracles?" . Jesús ens diu que no són tant important aquests fets, que a nosaltres ens semblen extraordinaris, com l'adhesió personal, ferma i profunda a la seva persona i al seu missatge. Podriem treure dimonis per a lluiment personal, o fer miracles en benefici propi, i seria en va.
El fonament de la nostra fe ha de ser el mateix que dónava suport de Jesús en la seva vida: La relació intima i personal amb Déu Pare, la pregària i la dedicació als germans necessitats.
Sense caritat, ens dirà Sant Pau, som com a picarols que sonen, sense sentit, buits.
Fonamentem la nostra fe i les nostre obres en lloc ferm.

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario