17 de diciembre de 2010

el paper de les dones

Mateu 1,1-17

És una mica ensopit l'inici de l'evangeli de Mateu: la llista genealògica de Jesús, començant per Abraham. Sort que no ha començat per Adam!!.
La llista te alguna peculiaritat. És evident que la intenció és "demostrar" que Jesús és el "que ha de venir", fill de David, fill d'Abraham. Però, en contra de totes les previsions i els costums d'altres genealogies, apareixen tres o quatres dones a la llista. La primera és Tamar, que en un moment és confusa amb una prostituta.Una altra és Rahab, la prostituta (aquesta d'ofici) que acull els espies d'Israel a casa seva a canvi de salvar la vida. també i figura la dona d'Uries, aquell que David va enviar a primera línea de combat per tal de deixar vidua la seva dona, i poder-la tenir.
La darrera de la llista és, evidentment, Maria. En contraposició a les altres, la tenim (i ho és) com la Purísima, sense màcula, (casi) perfecte.
Pero les altres dones de la llista hi són per a fer-nos donar raó que tots som important en el Regne, que també la gent de dubtosa fama tenen el seu paper necesdsari i imprescindible, que les qui no comptabilitzen en el món si que són considerades a efectes de Déu.
Potser així nosaltres també els tindrem en consideració.

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario