28 de diciembre de 2010

innocent..!!

La innocència és per a molts signe de debilitat mental, de ser facilment enganyat, de no ser "apte" per a anar pel món amb garanties. Les innocentades, en ocasions, esdevenen bromes de mal gust, molt més enllà dels ninots de paper enganxats a l'esquena que mostraven els acudits gràfics dels anys 60 i 70.
Ara la innocentada és que la "llum" , factura electrica puja casi un 10 %; que els aturats es disparen, que Càrites no poty atendre com cal totes les necessitats.
Segueixen patint els innocents. els que no tenen culpa ni maldat. i en ocasions a causa de la malura d'un o altra, no per causes generals, ni estructurals.
Josep ha tornat a somniar amb l'Àngel. El Senyor ha pogut salvar el Fill, però no ha estalviat el patiment a tantes cases, a tants pares i mares. Amb els nostres ulls humans és dificil d'entendre. Déu podria haver-ho fet d'altra manera, peró ha estat així. El seu respecte per la llibertat que va donar als homes des de la creació fa que deixi equivocar-se repetidament la humanitat, amb l'esperança que es retrobi amb Ell, si vol.
després de la d'Herodes hi ha hagut moltes matances d'innocents. Casi sempre ens sembla que Déu no ha fet res. Casi sempre resulta que nosaltres no hem fet res.
Només si som capaços de mantenir la nostra innocència, la nostra netedat de cor, la nostra obertura, la nostra capacitat de creure podrem retrobar-nos amb Déu.
De tots els que apareixen en el text, potser Josep és el que més clarament manté aquesta capacitat de sentir el voler de Déu i acceptar-lo.
Facem l'esforç de cercar aquesta capacitat

No hay comentarios:

Publicar un comentario