6 de diciembre de 2010

Beatriz. Sor Beatriz

Avui ha estat un dia molt important per a la comunitat de Religiones Concepcionistes Franciscanes de Maó, un dia de joia: una professió religiosa sempre ho és.
Però és que aquesta professió religiosa de Sor Beatriz Villeda, té notes internacionals. Ella és hondurenya, i és la primera Concepcionista Franciscana hondurenya, i a més la primera religiosa contemplativa de la seva diòcesi que fa aquests vots. En tots la història de la diocesi de San Pedro Sula mai cap dona havia lliurat la seva vida a Déu, en la pregària contemplativa.
Avui aquesta hondurenya ha fet públicament ofrena de la seva vida a la pregària, a la eucaristia, a la Immaculada. Ho ah fet davant les seves germanes de comnitat, davant el Srm Bisbe, davant bona part del presbiteri de Maó i d'una comunitat que omplia la capella del monestir.
Amb l'exemple de Santa Beatriu de Silva, fundadora de l'ordre, i la nostra pregària, que sigui l'inici d'una vida profitosa per a la Comunitat eclesial, aquí i a Hondures.
Aquesta professió, que vam viure ahir, és fruit de la "locura de l'Esperit" de les nostres "monges tancades", que en lloc de recular davant les dificultats de mantenir la comunitat amb monges que van fent anys i sense noves vocacions, van fer la passa decidida de resopondre a la crida de Mons Angel Garachana, Bisbe de San Pedro Sula, demanant una comunitat de comtemplatives.
Que sigui per  tots motiu d'alegria i de pregària. Hi ha altres joves en discerniment, intentant descobrir la crida de Déu en els seus cors.  Tinguem-les presents en les notres pregàries, com i tenim els nostres seminaristes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario