7 de diciembre de 2010

¿I si mentres tant...?

En la situació en la que Jesús planteja la pregunta que encapçala l'escena que proposa la imatge del Bon Pastor, la resposta era evident. En ocasions el mateix Jesús reconeix la diferència entre l'actitud d'un pastor propietari de les ovelles i un pastor a lloguer.
Però és que avui en dia la situació ha canviat prou per a donar peu a una resposta diferent de la que espera Jesús: ¿I si mentres tant vaig a cercar l'esgarriada fugen les alrtes? ¿I si m'en roben alguna? ¡Al cap i a la fi, s'ha esgarriat perque ha volgut, aqui ho tenia tot...!
I així d'una en una, o en ranxets més o menys grans tenim moltes ovelles "despistades". Algunes són aprop del ramat, encara que "mengen de banda"; altres refusen de pla pertanyer al nostre ramat; altres voldrien que el ramat fós dispersat i desaparagués.
Però el pastor les ha d'anar a cercar. Sense descuidar indefinidament les altres ovelles, que estant en el ramat, també necessiten atenció. Imagineu l'alegria si les arribem a trobar totes!!
Que aquests dies de Nadal, que s'atraquen, ens ajudin a fer-nos presents en tants de ambients en que hi trobem persones que, per una o altra raó, no formen part del nostre ramat.
Com deiem l'altra dia: !quina feinada... i que poques mans!

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario