29 de septiembre de 2012

29. Els àngels de Déu (Jn. 1, 47-51)

La figura dels àngels ha estat en tota la història bíblica la presentació dels enviats de Déu. Els àngels són els missatgers de Déu, que ens fan saber el que Déu vol de nosaltres, o que ens acompanyen en el nostre camí.

Al llarg de la Bíblia apareixen moltes vegades, més de 350. En ocasions molt diverses i amb encàrrecs molt diferents. Són molt coneguts els episodis de l’expulsió del Paradís, de l’anunciació, els somnis de Josep abans de néixer Jesús etc.

Les representacions gràfiques dels àngels són “tòpiques”: “un jovenàs amb ales de colom de casta grossa”. Déu té, però moltes maneres de fer-nos present la seva intenció, el seu propòsit, sense que apareguin plomes al nostra voltant.

Déu se serveix de moltes maneres i de moltes persones per a fer-nos arribar el seu programa per a nosaltres, pa seva proposta per a la nostra vida. I casi mai, per no dir mai, hi ha aparicions d’àngels, ni trons i llamps, ni veus amb reverberacions. Déu se serveix els que tenim al nostra voltant, en ocasions sense que ni ells ni nosaltres siguem conscients de que són instruments de Déu.

Fins i tot nosaltres som, o podem ser, en ocasions, instruments de Déu, missatgers de Déu, àngels, per a altres persones. En moments difícils i en moments de festa, en ocasions serioses i en moments de xauxa.

Per a molts, l’únic missatge que els arribarà de l’amor de Déu és el que nosaltres els transmetem amb la nostra presència, amb la nostra paraula. Prengem consciència de que Déu ens necessita per a fer-se proper als nostres germans, per fer-los audible el seu missatge, per a acompanyar-los al llarg de la seva vida. Nosaltres hem de ser “Gabriel”, que vol dir “fortalesa de Déu”, hem de ser “Miquel” que vol dir “qui com Déu?”, hem de ser “Rafel”, que vol dir “guarició de Déu”. En definitiva hem de ser presència de Déu

No hay comentarios:

Publicar un comentario