6 de septiembre de 2012

06. Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar(Lc 5, 1-11)

L’episodi de la pesca miraculosa, sempre és un exemple de superació i de coratge. En un moment en que els ànims estan baixos, millor dit encara, a pesar d’estar els ànims baixos, Jesús ens convida a seguir llençant les xarxes.

Molts hem tingut experiència de fracàs en determinats moments de la vida, en els que ens costa seguir feinejant. Les expectatives humanes, que en ocasions no veim cobertes, són diferents de les que té Déu en cada moment.

Amb tot, la clau de l’experiència dels deixebles l’hem de trobar en la primera part de l’evangeli d’avui: L’escolta de la Paraula de Déu. Rebre aquesta paraula i prendre distància de la realitat quotidiana és el que Jesús els proposa primer. Ell els ensenya, i els demana aquesta petita distància de la realitat, que fa possible que la Paraula arribi. Després els demana l’esforç, els anima a ser arriscats.

El mateix ens serveix per a la nostra vida comunitària: l'aliment de la Paraula, el recés per a estar en comunió amb Ell i prendre distància de la realitat i sentir la necessitat, la urgència de seguir fent aquelles activitats en les que anteriorment havíem fracassat.

Els resultats de la pesca de Pere i els seus ens ha de servir d’estímul per a les nostres activitats. Allà on les nostres capacitats i les nostres forces han fracassat podem obtenir resultats extraordinaris si ens posem en mans de Déu, si escoltem i interioritzem la seva Paraula i som constants en l’esforç, fent les coses al seu estil

Preguem Déu, en aqeust inici de curs, que siguem capaços de fer-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario