1 de julio de 2012

1. Aixeca't!!" (Mc 5,21-43)


Entrar en la casa d'un mort, tocar-lo, era causa d¡'impuresa legal, cosa que podia dur molts de inconvenients.
Jesús accepta la súplica d'un cap de sinagoga per tal de curar la filleta malalta. Quan arriba lanotícia de la mort de la filleta, Jesús, en lloc de desentendre's del cas, acull encara amb més proximitat aquell pare i l'acompanya a casa seva.
Per a Jesús la persona que necessita la seva atenció és més important que la conseqüència "legal" de la seva conducta. Mai deixa d'estar al costat d'algu per por de que els "legalistes" li demanin responsbilitats. Per a Ell la màxima responsabilitat és no esser fidel al que el Pare li ha demanat que faci: mostrar-nos el seu rostre d'Amor veritable.
Aquesta disposició de Jesús es repeteix al llarg dels evangelis en moltes ocasions, amb difunts, amb leprosos, amb endeminiats, amb prostitutes...
Malauradament no sempre es repeteix en els seus seguidors, els cristians, nosaltres que ens mirem massa (en ocasions) les conseqüències de les nostres decicions.
Hem de perdre la por a posar les persones per davant de les lleis. "el dissabte és per a l'home" vol dir açò: la persona és més important que cap altra cosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario