12 de julio de 2012

12. de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc. (Mt 10, 7-15)

Amb la premisa de la gratuitat, Jesús ens proposa tota una escala de valors, que el mateix evangeli desenvolupa a continuació.
Donar de franc allò que hem rebut de franc és un valor molt poc habitual en els nostres dies, com segurament també ho era en temps de Jesús, d'aquí l'advertiment de Jesús. El poder que els dóna Jesús com a enviats seus és extraordinari. Fer negoci, treure un profit, obtenir un guany o un avantatge d'allò que hem rebut, ens sembla lícit, fins i tot recomanable.
Però des de l'òptica de Jesús, hem de ser capaços de retornar a la societat, als germans, al món aquelles capacitats i aquells dons que hem rebut, sense mèrit de part nostra. És cert que casi sempre l'aprofondiment d'aquestes capacitats ha resultat costós, amb esforç i en ocasions en diners. Jesús ens demana que siguim generosos. No hem de voler imposar un "valor afegit" a les capatitats que hem desplegat al llarg dels anys.
Aquesta afirmació te una especial relevància en la fe. I te, a més, una segona lectura, inversa. "Allò que heu rebut, doneu-ho". No vos ho podeu quedar; teniu l'obligació de donar-ho. De franc.
La tasca de escampar la fe, de compartir amb els altres l'alegria de conèixer Jesús ens ha de ser una "obligació" que ens ombli de goig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario