13 de julio de 2012

13. no us preocupeu del que haureu de dir (Mt 10, 16-23)


Jesús sap que la tasca que encomana als seus amics no és gens fàcil. Les recomanacions que fa ho demostren: sereu com a anyells enmig de llops.
Els anyells han estat sinònim de humilitat i mansuetud; els llops, d'agresivitat i que violència. Prendre consciència de que la nostra tasca en el món no serà ben rebuda és important, perquè ens prepararà per a dur-la a terme. Mai, però ens ha de fer defugir la responsabilitat de la missió. L'exemple de Jesús, que assumeix la mort amb plena consciència, ens mostra com poden enfrontar aquesta realitat.
L'astucia de la serp i la innocència dels coloms arrodoneixen el ventall de característiques que han d'acompanyar la nostra tasca.
La mentalitat de Jesús ens ha de fer convertir les dificultats en oportunitats, els reptes en motivacions noves. "Quan us persegueixin en una població, fugiu cap a una altra" ... i recomenceu de bell nou, sense defallir.
La tasca és inabastable, impossible dacabar amb forces humanes. Tant sols la presència i l'acompanyament de Jesús ho fan possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario