6 de julio de 2012

6. El metge, no el necessiten els qui estan bons. (Mt 9, 9-13)

En plena reflexió de l'Església catòlica al voltant de la Nova Evangelització, l'evangeli ens mostra com Jesús també es troba en la necessitat de dirigir-se als allunyats.
El poble de Jesús era tot ell poble escollit, i n'eren conscients. Però no tots vivien d'acord amb la Llei que havien rebut, ni encara menys, amb els valors que proposa Jesús. Però aquestes distàncies i discrepàncies de criteris no fan que Jesús refusi entrar en diàleg amb aquests que estan mes o menys enfora del seu missatge. Al contrari . Avui ens diu clarament que és per a aquests que hem de treballar, sempre sense descuidar els que ja participen dels seus valors.
El plantejament de la Nova Evangelització és fet en aquesta línea: mai cercant responsabilitats d'errors passats, sempre intentant millorar la comunicació i la comunió amb aquests amples segements de població que han sentit l'anunci de l'Evangeli, però ara mateix els cau enfora.
El primer que cal fer és, com Jesús, aturar-nos en el nostre camí, entrar en conversa i oblidar el que alguns puguin dir o criticar.
La nostra Església necessita trobar maneres de entrar en diàleg amb el món. El món necessita conectar amb noves maneres de veure la vida. no podem quedar-nos ancorats en pràctiques i en dinàmiques de temps passats, pel sol fet de que siguin "de sempre". Hem de saber triar quines d'aquestes pràctiques o celebracions hem de potenciar, quines hem de canviar, quines hem de eliminar, si cal. Hem de fugir del "tota la vida hem fet..." no perque siguin tradicions ancestrals, sinó tant sols en el cas que siguin útils per al món les hem de mantenir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario