5 de julio de 2012

5. Què és més fàcil, dir...? (Mt 9, 1-8)

A Jesús li és igual curar o perdonar els pecats. El Pare li ha donat potestat per a les dues coses. entre els semites, salut i pecat estan molt lligats. Jesús tampoc no marca moltes diferències, per açò demana "Què és més fàcil, dir...?"
Molts diuen que el llati no serveix per a massa coses, pero curiosament te una sola paraula per a salut i per a salvació.
En una societat en la que el treball és integració i la pobresa i la malaltia és marginació, la salvació del cos, la salut, és la salvació de l'Esperit, és la integració en la comunitat civil i en la vida religiosa. Estar sa, es tenir opció a ser salvat, en el poble jueu.
Jesús demostra als que li posen objeccions que pot fer les coses que creu importants: Salva la persona, en tota la seva integritat.
La gent respecta la fermesa de Jesús, i en dóna gràcies.
També en la nostra feblesa hem de ser capaços de mantenir les nostres posicions, sense perdre la compostura. Facem con Jesús que, valent, interpel·la els qui el questionen.
"Què és més fàcil...?".  Allò que és important que sigui dit o que sigui fet, tant és que es faci per "humanitat" com per "cristiandat". Cal aconseguir la justícia; cal erradicar la fam i la pobresa; el que importa és que tots ens posem a treballar per a aconseguir-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario