2 de julio de 2012

2. El Fill de l'home no té on reposar el cap (Mt 8, 18-22)

La disposició dels deixebles a seguir Jesús és veu refrenada en ocasions quan es coneixen les exigències que aquest seguiment suposa. Avui hi ha dues expressions que fan una mica de por: "no te on reposar el cap" i "deixa que els morts enterrin els seus morts".
En realitat, aquestes expressions són una mica exagerades, ja que Jesús va ser sempre ben acollit en una o altra casa; els seus amics i coneguta el van acompanyar fins al darrer moment, encara que a la creu eren ben poquets. Tampoc posa mai presses als que el volen seguir, sinó més bé els fa reflexionar.
Que volen dir-nos aquestes expressions: que la nostra disponibilitat ha de ser total, que no podem posar condicions d'entrada al nostre seguiment, que ho hem de poder deixar tot en qualsevol moment, sense fermar.nos a res.
Les nostres comunitats, hereves de tradicions de molts anys, han de saber estar disposades a deixar coses enrrera, a deixar que els morts enterrin els morts, i a caminar sense seguretats, sense un cau on resguardar-nos. Aíxí, segurament podren anar al pas de la nostra societat, acompanyant els joves i els adults que ara mateix es senten enfora d'una esglèsia que, possiblement, camina unes passes enrrera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario