8 de mayo de 2012

La Mare de Déu del Toro

Més enllà de llegendes i troballes miraculoses, de llums que apareixen durant les nits per que les frares mercedaris les vegin i toros que mai deixen passar nimgú i s'agenollen davant els religiosos, el cert és que El Toro, la Mare de Déu del Toro, és un referent per a la religiositat de molts menorquins.
Basta veure com està de gent el Santuari durant aquest més de maig. Des de visitants ocasionals, que pujen per les vistes i fan la visita al santuari, fins altres que, devotament i en ocasions a peu, com a promesa, visiten la Mare de Déu, i li encomanen les seves necessitats i preocupacions.
Maria és sempre una bona manera d'acostar-se a Jesús, el seu fill. Ella, primera creient, seguidora des de l'anunciació fins a la creu i la resurrecció, és, des del dia de Pentecostés, el nucli de l'Església. Era al seu voltant que es trobaven els deixebles, esglaiats encara per la resurrecció i l'ascensió, a l'espera de l'Esperit Sant.
Ella, des del principi, ens mostra que totes les persones podem seguir Jesús i els seus ensenyaments.
Ella, ens mostra sempre Jesús, centre de la nostra fe; mai vol ser protaginista, sinó tant sols referència, del Salvador.
En el dia de la seva festa, encomanem-li les nostres necessitats, els nostres neguits, les nostres preocupacions.
Ella, Mare de Déu i Mare nostra, presentarà aquestes pregàries, al Pare, amb el seu fill, perque siguin ateses.
Mare de Déu del Toro, pregueu per nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario