7 de mayo de 2012

7. --Qui m'estima, guardarà la meva paraula (Jn 14, 21-26)

Com que obre els armaris de contrasenyes secretes, Jesús ens dóna avui la clau per a poder fer camí entre els seus deixebles.
Sabem que els seus relats i ensenyaments han estat escrits i transcrits en els evangelis i altres reculls, però en moltes ocasions ens costa saber que hem de fer per a guardar aquesta paraula, per a fer-la vida.
La clau que ens dóna avui ens obra la interpretació d'aquesta paraula, i ens permet viure com Ell vol: L'hem d'estimar.
Estimar Jesús no vol dir estar entre els núvols, no vol dir estar allunyat del món, ans al contrari. Estimar Jesús vol dir tenir els peus ben posats a terra, compartint amb els homes amb qui convivim en aquest temps i aquest país les preocupacions i els neguits, les esperances i les alegries. Guardar la Paraula és estimar Jesús; estimar Jesús és estimar els germans.
No podem pensar que guardem la paraula de Jesús, la revelació del Déu que estima, del Déu que és amor, si no estimem nosaltres als nostres germans.
Jesús a la creu ens abraça en nom de Déu, a pesar dels nostres pecats. Nosaltres hem de fer el mateix amb els germans, a pesar de les nostres flaqueses i de les seves mancances.
No esperem mai a ser perfectes nosaltres ni que ho siguin els altres. Si Déu ho fes així, qui es podria salvar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario