16 de mayo de 2012

Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega (Jn 16, 12-15)

Jesús és molt conscient que la seva tasca és acomplerta, però els seus deixebles estan encara molt lluny de tenir clares totes les seves ensenyances. Els tres anys que anomenem de vida pública, en que transitant tot el país va anar predicant el Regne, no han bastat per a convertir en entesos els que eren pescadors. Tampoc demana teòlegs; Jesús vol pastors. No vol intelectuals, vol mestres.
L'Esperit que ell enviarà serà els que portarà els apòstols fins a la plenitud. D'aquesta manera cap d'ells es podrà atribuir mèrit en la "seva ciència".
Las veritats que manquen encara, no seran novetats, sinó que completaran el que ha expressat Jesús en les seves paràboles, en les seves predicacions. "Tot el que us anunciarà, ho rep de mi".
Siguem atents a la veu de l'Esperit. Ell encara avui ens comunica allò que "senti dir" com diu l'evangeli, tot allò que, de repent, ens seria una càrrega.
També avui l'Esperit parla, i ho fa per boques que en ocasions no ens pensem, per boques pobres i senzilles, per boques marguinades i poc conegudes, anònimes en moltes ocasions.
L'Esperit parla per la boca d'aquella senyora major que ens parla acabant una celebració, o d'aquell infant inquiet que no pot estar-se quiet durant la missa, o en aquell malalt que patiex amb serenor.
També ho fa per boca dels bisbes i del papa, però no tenen l'exclusiva de la veu de l'Esperit.
Escoltem les seves veus. Totes, perque entre totes ens arriba la veu del Senyor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario