8 de mayo de 2012

8. Jo us dono la pau que el món no dóna. (Jn 14, 27-31a)

La pau és un desig fonamental per tots els homes, per tots els paísos, per a totes les religions.
La pau, que com ja sabem és molt més que la manca d'accions bel·liques, és indispensble per als desenvolupament dels pobles i per al desenvolupament dels individus.
La pau va intímament lligada amb la justícia, sense la que la pau no pot ser autèntica, sinó que es converteix amb derrota d'una i victòria d'altres.
Amb tot, Jesús ens ofereix alguna cosa més que el món, alguna cosa diferent. Segons quina traducció agafem de l'evangeli segons Joan trobem matisos diferents d'aquesta pau. La BCI ens diu "Jo us dono la pau que el món no dóna." i es cert. La pau que ens dóna Jesús ens pot ajudar a mantenir la serenor en qualsevol situació, fins en les més inversemblants, i aparentment insuportables. No cal descriure cassos de presos en camps de concentració que han aconseguit mantenir-se "en pau" amb ells maiteixos i amb el món.
També coneixem cassos inversos, en els que, mancats de la Pau que ens ofereix Jesús, som incapaços de viure amb felicitat moments i situacions que, aparentment, tenen tots els ingredients per a ser viscuts feliçment.
Cerquem la Pau que ens dóna Jesús. Ell sempre està dispost a donar-nos-la, sense retrets, sense condicions, com l'abraçada d'un pare, d'una mare o l'abraçada d'un amic. Tant sols ens cal estar disposats i obrir els braços...

No hay comentarios:

Publicar un comentario