3 de mayo de 2012

3. Jo sóc el camí, la veritat i la vida (Jn 14, 6-14)

En un món en el que tots anem distrets i perduts; en una situació social en la que els valors han perdut pes i ja no està clar que és el que està bé i el que no hi està; en una crisi econòmica que ens ha tret del cap que amb diners podem resoldre-ho tot, Jesús és dóna la resposta.
I no ens dóna una resposta teòrica, o figurada. Ens dóna la resposta de la seva vida: ens dóna la seva vida.
Jesús ens proposa el seu model de vida donada com a camí; El seu model de compromís com a veritat; el seu model moral com a vida.
Jesús és la resposta a moltes de les preguntes que ens feim els homes d'avui, però ñes una resposta que no sabem fer arribar a les orelles de la gent desconcertada, desmotivada, descontenta. La nostra proposta -la proposta de Jesús- ens pot fer canviar la cara del món amb relativa facilitat. La relació amb els altres es converteix amb relació amb els germans, la confiança passa per damunt la competència, l'ajuda als que ho necessiten és l'estandar de decisió, en lloc de l'economia.
El model de relació que ens marca Jesús amb la seva vida ens pot fer feliços. I Ell ens ha demostrat que, amb esforç i sacrifici, és possible viure com ell va viure.
Intentem-ho, canviem el nostre estil de vida, mirant els altres com a germans, compartient amb els que tenen necessitat, acompanyant els que ténen dificultats.
Aquest és el camí que Jesús ens proposa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario