17 de mayo de 2012

17. Què significa això que ens diu...? (Jn 16, 16-20)

La propora desaparició de Jesús de les vides dels deixebles els és un transtorn. Bé intenta Jesús fer-los entendre que la separació no és el que sembla, que no és total, que l'Esperit els reconfortarà, però ells, acostumats a conviure amb ell, no són capaços d'entendre-ho.
D'aquí a poc temps, sereu els encarregats d'escampar la meva Bona Nova; d'aquí a poc, predicareu els gentils; d'aquí a un temps, arribareu a tot el món... totes aquestes coses els podria haver dit Jesús, pero no l'haurien entès...
Finalment, Jesús una vegada més les posa a prova: "La vostra tristesa es convertirà en alegria.".
És el resum final de la seva passió i Resurrecció i és alhora l'anunci de l'Ascensió i la Pentecosta.
tant en un cas com en l'altra, en primer moment la tristesa és immensa; tant en una ocasió com en l'altra, l'alegria final és desbordant. Tant com retrobar el que estimes viu quan el penses mort; tant com per a fer testimonis valents els que queden porucs quan Jesús s'enlaira.
També nosaltres hem de saber veure més enllà del moment present. El que ara és un moment dur, pot ser la llavor d'una gran alegria, que ens converteixi en testinomis del Ressuscitat.
No cal entendre perque sempre ens venen moments durs, sinó saber veure-hi l'anunci del que vindrà, encara que no sapiguem que és.
Acompanyar Jesús, encara que no sapiguem on va, ens conduirà a aquesta alegria desbordant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario