17 de agosto de 2012

Beatriz da Silva

Beatriu va néixer el 1424, al Marroc a Ceuta, una ciutat sota el domini del rei de Portugal. El seu pare havia participat en la conquesta de Ceuta i s’hi va quedar. La seva mare, Pia Menezes era molt piadosa. La família va tornar a Europa durant la seva infància. Beatriu acompanyat reina Isabel de Castella, com a dama d’honor i després va viure en la cort de Castella. Prest cansada d’aquest tipus de vida, i després de patir gelosies va ser recompensada amb una aparició de la Mare de Déu, es va retirar al convent de les monges de Sant Domènec a Toledo, on va romandre fins a l’edat de 60 anys. Desitjant una vida més exigent, va sortir del monestir, acompanyat per alguns religiosos i amb l’ajuda de la reina Isabel, va fundar una nova ordre, la de "concepcionistes", amb un vestit blau i blanc que havia vist portar a la Mare de Déu durant la seva compareixença. Va viure només sis anys al monestir, vivint una còpia contemplativa. Va morir 16 agost 1490 a Toledo.

Aquell ordre de “concepcionistes” que neix a finals del segle XV, arriba fins als nostres dies, i a Maó en tenim, afortunadament, un monestir. La seva dedicació a la pregària i a la contemplació és ha de fer pensar que aquesta ha de ser una part fonamental en la nostra vida cristiana. Tant important que, ells sola, pot omplir i donar sentit a tota una vida.

La comunitat de Maó és petita, però en els darrers anys ha tingut una valentia i una vitalitat que només poden venir de l’Esperit: han fundat una casa a Hondures, on treballa en el despertar vocacional i la formació Sor Dolores. D’allà van venir fa un parell d’anys les primeres novícies i cap allà va partir, ja professa, la primera monja contemplativa de la diòcesi de San Pedro Sula, i cap allà partirà la segona en completar la seva formació.

Tinguem-les presents en la pregària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario