20 de agosto de 2012

20. Què em falta encara? (Mt 19, 16.22)

Compartir, en els darrers temps s’ha convertit per a molts en una pestanya del facebook, oblidant el que realment vol dir. Les etimologies ens poden donar pistes: “partir”-“amb”. Partir, (ho comentàvem ahir) trossejar i desprendre’s d’una part, implica una mica més que “deixar que altres també vegin” en que s’ha convertit en les xarxes socials.

Compartir és un “plus” a l’amistat, al treball entre companys. Una relació entre persones que no impliqui compartir alguna cosa, serà sempre una relació distant, freda, sense caliu.

Aquest “plus” és el que ens demana Jesús, a nosaltres, i ja el demanava als qui l’escoltaven. A tots ens pot passar que tenim la impressió personal de que estem complint amb el que està establert. Fins i tot els que han assumit el majors compromisos als ulls del món, Jesús els demana el “plus”.

El plus que demana és vendre-ho tot i repartir-ho entre els pobres i implica posar-se del tot en mans de Déu, renunciar a les seguretats humanes que molts necessitem i a les que tant sols alguns, els sants, han sabut renunciar.

És el que Jesús ens demana, i ens entristeix tenir tanta dificultat en fer-ho. En nostre món d’avui encara ens posa dificultats per a viure sense xarxa, sense seguretats.

Potser hem de canviar el món. Entre tots ho podem fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario