19 de diciembre de 2011

19

Feria privilegiada. Els darrers dies abans de la celebració de Nadal. Avui les lectures de la missa ens fen veure els paral•lelismes entre diversos personatges: Samsó i Joan Baptista, en les lectures del dia, amb el ressò de l’evangeli d’ahir.

Samsó, Joan i Jesús comparteixen una intervenció de Déu en els seus naixements. Els primers causen una revolució, guerrera el primer, religiosa el segon. Jesús ens demana una revolució integral: del cor de la persona, que afectarà tots els àmbits de la vida, que ens portarà a la lluita i a la contemplació, a la profecia i a la pregària.

En els tres casos es reconeix la presència de Déu en els esdeveniments: la mare de Samsó, reconeix l’enviat de Déu, malgrat no saber el seu nom; Zacaries, sacerdot del temple, veu l’àngel Gabriel que li diu el que ha de succeir; Maria rep l’àngel i accepta la voluntat de Déu.

Reconèixer la presència de Déu en els esdeveniments és un do que no sempre tenim. És un do que neix moltes vegades de la pregària; si deixem entrar Déu en el nostre cor, se’ns mostrarà i el reconeixerem. Si tenim el cor tancat, no el podrem reconèixer. Llavors pensarem que el que ens passa és cosa nostra, o de les casualitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario