1 de junio de 2012

1. Si algú diu a aquesta muntanya... (Mc 11,11-26)


Jesús no malaeix, pel gust de maleir, ni en un mal moment. Potser si que estava de mal humor, a tots ens pass. Però la seva maledicció tenia més intenció d'ensenyar que de fer mal. Jesús vol un acte espectacular que cridi l'atenció dels seus deixebles.
La seva intenció de fons és fer-los veure la importància que te la pregària, la força que te, sempre que es faci amb la intenció i amb la convicció necessàries.
"La fe fa moure montanyes",  pero jo, que tenc fe, he demanat salut, i estic malalt.
"La fe fa moure montanyes", però jo, que tenc fe, he demanat un alleujament econòmic, i estic en precarietat.
"La fe fa moure montanyes",  pero jo, que tenc fe, he demanat amor i segueixo sense ser capaç d'estimar.
Les maneres de Déu no són les nostres maneres i amb la seva saviesa, que no és tampoc la nostra, ens empeny per camins que a nosaltres ens semblen inconvenients, perillosos, inadecuats. En ocasions són camins pels que mai se'ns hagués ocorregut transitar per pròpia voluntat, però Déu ens hi ha menat. Aquests camins de malaltia, de pobresa, de desamor, que per iniciativa humana sempre hauríem volgut defugir, ara són la nostra ruta de cada dia, amb els patiments que comporta.
Déu ens dóna allò que no volem i ens nega allò que li demanem. Aquesta és la nostra percepció.
Però Jesús ens diu que, si és així, és que demanem allò que no ens convé, encara que creguem el contrari, i ho feim de la manera inadecuada, sense el convenciment necessari per a aconseguir-ho.
Demanem pomes; Déu ens dóna llavors de pomera. I amb aquestes llavors, i molt d'esforç, podrem tenir pomes, i repartir-ne, compartint amb altres aquesta meravella que Déu ens haurà dónat, amb  molta feina per la nostra part. Déu mai estalvia els esforços dels que estima. Com tots els pares.
L'evangeli d'avui acaba recordant-nos que el perdó als nostres germans ha de ser punt fonamental per a la nostra pròpia reconciliació amb Déu i amb nosaltres mateixos.
"
perdoneu-ho, i així també el vostre Pare del cel us perdonarà les vostres faltes." Preguem amb confiança, des de la quietud d'esperit que es dóna haver perdonat els germans, i Déu ens escoltarà, encara que en ocasions la seva resposta no sigui la que nosaltres esperem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario