4 de octubre de 2012

Francesc d'Assis

Avui en dia, tothom que empra un ordinador sap a que ens referim quan deim “configurar”. “he de configurar l’ordinador”; “tenc el pc desconfigurat” "Fins que me configurin el correu...”.

L’IEC (Institut d’Estudis Catalans) ens proposa tres accepcions per a "configuració":

1. Disposició de les parts d’un cos que li dóna certa forma o figura.

2. Posició relativa d’un planeta respecte de la Terra i del Sol.

3. Arranjament geomètric dels àtoms o dels grups que envolten un determinat àtom al qual són enllaçats.

La segona i la tercera pertanyen a vocabularis especialitzats d’astronomia i química.

Arran de la primera, es desprèn el que deim parlant d’informàtica: configurar és disposar les parts d’alguna cosa per donar-li una determinada figura o funcionalitat.

De Sant Francesc s’han destacat moltes coses: la pobresa, la humilitat, etc. S’oblida en ocasions que va saber-se configurar al Crist. Tal va ser la seva capacitat d’amoldar la seva vida al model de Crist, que fins l’aspecte del seu cos va ser transformat, per gràcia de Déu, amb l’aparició de les nafres de la passió a la creu.

Quan ens fixem en Jesús com a model, hem d’anar configurant la nostra vida amb la seva, de manera que, com fan els ordinadors, responguin igual que Ell a les situacions que ens proposa el món.

Certament mai ho farem amb la radicalitat i la contundència de Francesc. Però aquesta ha de ser la nostra fita: Que la nostra vida sigui com la de Crist en tots els aspectes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario