4 de octubre de 2012

04. El Regne de Déu és a prop! (Lc 10, 1-12)

El Regne de Déu és a prop!, però no és un lloc, no podem identificar-lo en un GPS, ni en un TomTom. El Regne és un estat de les coses que ens defuig quan el volem aconseguir per vies humanes, no surt als mapes, ni te coordenades conegudes.


El Regne de Déu és el nostre món organitzat d’una altra manera. I per a arribar a aquesta nova organització, ens calen moltes jornades d’esforç i una bona direcció en la feina.

Jesús a l’evangeli d’avui ens dóna pistes: ni sandàlies ni sarró, es a dir, no volem córrer, no volem pegar ningú; segadors de sembrats aliens, es a dir que ens aprofiten de la feina feta d’altres, i que la feina que nosaltres facem, serà recollida pels que vindran després de nosaltres; com anyells enmig de llops, es a dir, en un ambient hostil, amb molts que estan en contra nostra sense saber ben bé per quins motius.

La nostra tasca, en aquestes condicions tant dures, potser no serà ni reconeguda ni valorada, ni tant sols pels nostres companys de colla, amb els que compartim els anhels i les fatigues. Però per damunt de tot hem de ser gent de pau.

La pau que ens demana el Regne no és l’absència de conflictes, sinó que és la Pau que Jesús ve a portar al Món. No generar tensions, no incomodar els nostres conciutadans, sense renunciar ni un minut a ser testimonis de l’amor de Déu enmig del món.

Qui ens escolta i acull i qui no ho fan rebran de Déu el tracte que mereixin, sense mèrit nostre, sense remordiments per part nostra. L’únic que ens demana Jesús és que fins i tot en el moment de mes dificultats siguem fidels al nostre missatge: El Regne és a prop! Organitzem les coses d’una manera nova!

No hay comentarios:

Publicar un comentario