30 de noviembre de 2010

Hem d'estar atents.

El comentari o el resum de l'evangeli d'avui és dificil, com pocs. El text predecent, que avui no llegim, ens recorda els desastres que han de succeir en el món. En ocasions ens assembla que el que passa avui en dia "ja" són els desastres que ens diuen els textos apocalíptics.
Jesús ens diu "mireu els que passa amb es arbres..."  Ens convida a mirar l'arbre més enllà dels moments de l'hivern rigorós en que sembla que tot és mort; més enllà dels moments en que sembla que s'ha assecat i que no té opció de rebrotar; més enllà del final.
I ens dóna esperança en la fermesa de la seva Paraula: "El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran".
Passi lo que passi mantinguen la confiança en aquell que ens convida a mirar per damunt del desastres, de la crisi, de la malaltia.
En un moment o altra, si sabem mirar més enllà, i viure en funció d'aquesta esperança, el Regne arribarà. Sense comfiança en el demà no hi ha generosidad, ni acompanyament, ni germanor. Només si tenim esperança podrem compartir, ajudar, acompanyar.
Intentem-ho en tot moment, però més intensament que mai en aquest temps d'Esperança.

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                                     

No hay comentarios:

Publicar un comentario