23 de noviembre de 2010

finalment...

L'altra setmana me va tocar "predicar" aquest evangeli als infants de catequesi de la emva parròquia. M'hauría  estimat mñes qualsevol altra fragment, però...
els vaig voler fer veure que tot te un final, tant les coses com la vida. Qui més, qui manco, ha perdut un ésser estimat, un avi, una àvia. Hem de pensar que la mort forma part de la vida. Però sobre tot, els vaig indicar una frase que en l'evangeli d'avui no apareix, perque acaba abans: no us retgireu!
Com diu en Bep, "tot és inestable". Res és per sempre. "Res dura cent anys". Però no hem de tenir por, si ens posem en mans de Déu, ell ens acompanya. Si ho volem arreglar amb les nostres propies forces, serà un fracàs...

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                                      

Dimarts XXXIV de durant s’any.
Hi haurà grans terratrèmols, fams i pestes per tot arreu.
 
Per a gaudir des convit de la vida en totes les seves vertents, en lo bo i en lo dolent, en l’alegria i en la tristesa, en la salut i en la malaltia, en la vida i en la mort... Em sembla que no hi ha altre remei més que passar per una o vàries crisis en que podem sentir grans terratrèmols, fams i pestes al nostro interior.
 
Però de la paraula crisis, etimològicament rallant, s’en desprèn la paraula criteri, un criteri que ens du a “veure” i gaudir del Regne de Déu que ja ès entre noltros.
 
Una vegada, no ho record massa bé, però crec que era visitant una ciutat romana en ruïnes a Girona, hi havia un cartell escrit en varis idiomes que deia: “Perill, totes les estructures son inestables”. A l’endemà, en s’estona de pregària que faig cada matí abans d’arrancar amb ses activitats quotidianes, vaig pensar (o resar): Ses paraules que hi havia escrites a dit cartell, eren una veritat absoluta. “Totes ses estructures materials, son inestables”, paradoxalment, només lo espiritual ès estable.



Vull viure de lo millor
Sense haver experimentat
Ni viure sa dificultat
Per aprendre he de passar-ho
Per viure sa resurrecció
Primer he de ser crucificat
Bep Guàrdia

No hay comentarios:

Publicar un comentario