7 de septiembre de 2010

Festes de Gràcia (?)

Avui dematí, pensant que erem dia 7, dissabte de la Mare de Déu de Gràcia, m'he donat conta que els elements de la festa que mentalment havia programat eren els elements religiosos. Les Completes a Gràcia, la Missa de Caixers, la meva participació com a diaca en aquests moments, m'han vingut al cap.
Possiblement per a molts aquests són els que meny relevància tenen. Però hem de saber que són els que han donat peu als altres. Segurament la meva percepció no és la "normal", però hem de remarcar que tampoc seria normal que aquests elements tant significacius fossin arraconats. Hi ha hagut intents al llarg dels anys. Alguns han estat tant "sibil·lins" com anomenar les festes com "de Gràcia" sense anomenar la Mare de Déu.
Que el respecte sigui de doble sentit. Ni els creients hem d'imposar la nostra manera de viure i veure la festa ni hem de deixar de celebrar-la com la sentim.

Aquest any serà el primer en els últims 70 sense la presència d'un prevere no massa alt ni robust, però d'una talla impressionant. El Senyor Cots, no serà a la seva cadira a la missa. Serà a la falda de la Mare, on sempre ha volgut estar.
Preguem-li. Que les festes siguin un bon moment per a la pregària i per a la celebració. Hi cabem tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario