18 de septiembre de 2010

avui, glosa i rondalla

L'evangeli d'avui ens fa pensar amb altres textos del Nou Testament. La primera lectura n'és un, però n'hi ha d'altres de Sant Pau: "si el gra de blat cuan cau a terra no mor..." En Bep Guàrdia, el nostre pensador, ens proposa avui una glosa i una rondalla. Entre les dues podrem reflexionar una bona estona sobre aquest evangeli i els altres fragments de l'Escriptura.


Dissabte XXIV. Memòria de Santa Maria.
La llavor que cau en terra bona vol dir aquells que reben la paraula i, sofrint amb constància, arriben a donar fruit. (Lc 8, 4-15)

Amics com es gra de blat
Que en terra bona romania
Ha estat sembrat amb alegria
I ni mica s’hi ha oposat.
Qui sa Paraula l’ha impregnat
Ès feliç fins as darrer dia.

Hi havia un guia turístic completament enamorat de la costa menorquina, i que anava amb un grup per la zona del Far de Cavalleria. Quan arribaren just darrera el far, en que el penyal és molt alt i si algu caigués es mataria sense remei, un homo visiblement retgirat i decantat del precipici li demanà:

- I si caiguéssim de dalt a baix què?
El guia li respongué:
- No deixeu de mirar cap as penyal, perque moltes vegades és ple de cabres que hi pasturen i ademés es paisatge que anireu veient durant sa caiguda ès preciós i des d’aquí no el podem veure.

Bep Guàrdia.

...i és que tot ha de tenir una lectura positiva, i hem de saber trobar en els nostre mals moments alguna cosa que ens ajudi a tirar endavant, que ens doni consol i força per a continuar el camí... encara que sembli que tot va cap avall!

No hay comentarios:

Publicar un comentario