22 de abril de 2011

Ningú té un anmor més gran...

Divendres sant.



Prengueren Jesús, i sortí, portant-se Ell mateix la creu, cap a l’indret conegut amb el nom de lloc de la calavera, en hebreu Gólgota. Allà el crucificaren.


Què és l'amor? Fixa't en la rosa: pot dir: "Vaig a oferir la meva fragància a les bones persones i negar-la a les dolentes"? O pots imaginar una làmpada que negui els seus raigs a un individu pervers que tracti de caminar a la seva llum? Només podria fer-ho si deixés de ser una làmpada. Observa com de necessària i indiscriminadament ofereix l'arbre seva ombra a tots, bons i dolents, joves i vells, alts i baixos, homes i animals i qualsevol ésser vivent... fins i tot a qui pretén tallar i tirar-lo baix. Aquesta és, idò, la primera qualitat de l'amor: el seu caràcter indiscriminat. Per això s’ens exhorta a que siguem bons com Déu, "que fa brillar el sol sobre bons i dolents, i ploure sobre justos i injustos, procureu ser idò bons, com el vostre Pare celestial és bo ". Contempla la bondat absoluta de la rosa, de la làmpada, l'arbre...., perquè en ells tens una imatge del que passa amb l'amor.

Com s'obté aquesta qualitat de l'amor? Tot el que facis únicament servirà perquè el teu amor sigui forçat, artificial i, conseqüentment, fals, perquè l'amor no pot ser violentat ni impost. No hi ha res que puguis fer. Però sí hi ha alguna cosa que pots deixar de fer. Observa el meravellós canvi que es produeix en tu quan deixes de veure els altres com a bons i dolents, com justos i pecadors. I els comences a veure com inconscients i ignorants. Has de renunciar a la teva falsa creença que les persones poden pecar conscientment. Ningú no pot pecar "a consciència". En contra del que erròniament pensem, el pecat no és fruit de la malícia, sinó de la ignorància. "Pare, perdona'ls, perquè no saben el que es fan... Lc,34" Comprendre això significa adquirir amb naturalitat, aquesta qualitat no discriminatòria que tant admirem en la rosa, en la llum, en l'arbre...
Antoni De Mello.

Ningú peca conscientment,
En contra de lo que es sol dir.
Si açò ho podem descobrir
comprovem el convertiment
Que el nostre cor i nostra ment
Sentirà sense patir:
Si amb pau volem existir
Perdonem sincerament.


Josep Guardia

No hay comentarios:

Publicar un comentario