21 de abril de 2011

capgirar els esquemes

Jesús va ser diferent i original en molts dels seus ensenyaments. La lliçó des darrers dies de la seva vida terranal entre nosaltes, que recordem i celebrem el Dijous Sant, no és menys original: Va capgirar tots els esquemes de la seva cultura... i de la nostra. El qui és Mestre i Senyor es posa a rentar els peus als seus deixebles. És feina d'esclaus estrangers, la categoria més baixa entre els esclaus. Ni tant sols els esclaus jueus ho havien de fer... però Ell s'arromanga i els renta.
Nosaltres, amb les nostres categories mentals, ens creim per damunt d'aquestes coses, però si volem ser seguidors de Jesús, hem d'agafar també aquesta creu i posar-nos als peus dels germans, en servei humil, de cor i de cos.
Per açò l'Església recomana als celebrants de la missa de la institució de la Eucaristia vincular la taula de la Cena, amb el signe de servir als altres, de rentar-los els peus. No ens ha d'escandalitzar, ni ens ha de fer respectes falsos. Veure els nostres diaques, els preveres, el  nostres Bisbe, rentant els peus a membres de la comunitat ha de ser imatge d'una actitud diaria... que no sempre descobrim, perque no sempre sabem donar.

Joan Manuel Mercadal Victory
                                                                                                        



Dijous sant.

Després tirà aigua en un gibrell i es posà a rentar els peus als deixebles. Jn 13,1-15




Bon exemple ell ha estat
Que el bon pa va compartir
Ès donant que es pot obtenir
Perdonant s’ens pot perdonar
Oblidant podem trobar
Ès servint que s’ens pot servir
Només per mitjà de morir
Un pot haver ressuscitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario