4 de febrero de 2011

les dones...

Sempre se la carreguen les dones. Si hi ha un pecat original, les dones; si Herodes fa matar Joan Baptista, les dones. Sort que el diluvi uniersal no el fan pagar a la "senyora Noè"...
Però, seriosament, aquest relat d'avui, en el que Herodes, juntament amb Herodies, la seva dona-cunyada, matan Joan Baptista, te un contrapunt en els relats de la Passió de Nostre Senyor. Allà se'ns diu que Herodes volia coneixer Jesús, pensant que era Joan ressuscitat. Si quan era viu li feia por, imaginer-vos la que li devia fer pernsant que era ressucitat.
Possiblement Joan va morir per la seva postura de condemna a la vida d'Herodes i Herodies, i potser Jesús, en part també. Segurament Herodes es va voler assegurar que en cas que fos Joan, el tornessin condemnar.
Sort que Judes no era dona, que si no, la mala fama de les senyores seria inmensament major...
el més difícil és descobrit en tots els moments de la vida i de la mort la ma de Déu que ens acompanya, fins i tot en allò que sembla més absurd. La Mort de Joan a mans dels botxins marca l'inici de la vuida pública de Jesús; la traició de Judes marca l'inici de la mort-resurrecció de Jesús; de la mateixa manera que la malifeta de Eva i la serp, marquen l'inici de la història de la salvació.
Donem-ne gràcies a Déu. ¡¡Oh culpa sortosa, que ens ha merescut un Redemptor tan gran!! canta el nostre pregó Pascual. Que faríem sense les dones??



Divendres IV de durant s’any.

Vull que em donis ara mateix en una safata el cap de Joan Baptista. Mc 6,4-29


Seductor és es ball d’Aràbia
però en es moment de regraciar
a Herodes el va engronar
i ell va quedar dins sa gàbia
no va ser decisió sàvia
sa que Herodies dictà
es fet d’haver mort es ca
no implica es fi de sa ràbia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario